marți, 25 noiembrie 2008

Urmeaza

Cate vederi cu Giurgiu exista spre vanzare astazi?
Nici una!

Din cate locuri poti cumpara harta orasului Giurgiu?
Nici unul!

Cate albume fotografice cu Giurgiu exista in librarii?
Nici unul!

Simai bine! Cate librarii sunt in Giurgiu?
Aprox. 5 librarii , adica cele ce vand carti si nu numai obiecte de papetarie si pitici de gradina.


Cate albume monografice poti gasi in Giurgiu?
3 albume, la Sala de Lectura I.A. Basarabescu - Str. Stefan cel Mare.


Cate panouri de informare asupra monumentelor si obiectivelor turistice sunt in Giurgiu?
2 placute! Una pe Muzeul JUDETEAN Teohari Antonescu (langa Gradina Istorica Alei) si o alta pe o casa din apropierea zonei "Poarta de Fier" sau "Scuarul lui Apolo".


Cate parcuri sunt in Giurgiu?
Nici unul! Un parc, dupa definitie si standarde, incepe de la supratata amenajate de minim 20Ha.

Cate gradini publice sunt in Giurgiu?
4 Gradini Publice, dintre care 3 sunt denumite incorect parcuri(Parcul Pionierilor sau Copiilor, Parcul Mihai Viteazu, "Parcul Prieteniei", corect spus gradina cimitir ciordeala lu' don primar!)

Cate spatii de agrement amenajate sunt in Giurgiu?
1 - Strandul - nefunctional!

Cate plimbari pe Dunare poti face la Giurgiu?
Zero - plimbari, nu exista vase pt plimbari publice!


Cate linii de cale ferata leaga Giurgiu de Bucuresti?
Nici una, singura fiind intrerupta la Gradistea unde s-a prabusit podul in anul 2004.Prima linie
de cale ferata din Tara Romaneasca!


Cati investitori si-au inceput afacerile in 2008 in Giurgiu si au creat noi locuri de munca?
Aprox 3 investitori ce au creat sub 30 de locuri de munca!


Cate taxe trebuie sa platesti pentru a vizita orasul vecin Russe din "Euroregiunea Giurgiu/Russe"? :P (ce gargara)
3 taxe - Taxa de pod la Giurgiu, taxa de pod la Russe si rovinieta la Russe.


Cate initiative a avut Primaria Mun. Girugiu pentru scoaterea taxei de pod pentru traversarea Dunarii pe Podul "Priteniei"?

Zero initiative! Defapt s-a dorit cresterea taxei, dar la insistentele oficialilor bulgari(acestia vrand sa renunte la taxa) aceasta a fost redusa cu 30%.



Cate actiuni au fost intentate inpotriva celor care distrug Gradina Alei sau alte monumente istorice din orasul Giurgiu?
Nici macar un avertizment nu a fost emis in anul 2008, desi au fost distruse sau vandalizate zeci de monumente



Cati mafioti conduc orasul Giurgiu?
4 la numar... fara... preteni si duSmani!



Cati oameni pot vota in Giurgiu?
aprox. 35.000



Stiu ca nu prea ai de unde alege..... stiu ca nu mai crezi ca un simplu vot mai conteaza si ca te-ai saturat de voturi si campanii....
Profita de dreptul tau! Voteaza! Exista si votul alb!


Votezi tu sau voteaza vecinii pentru tine!


Candidatii pentru Giurgiu sunt absolut penibili dupa parerea mea,( dar nu vrea sa le stric minunata reputatie pe care si-au creat-o in atatia ani de frecat duda, de furat, pacalit, mintit, si calcat in picioare a tot ce era mai frumos si mai pretios din acest oras.)
Vreu sa iti spui parerea despre candidatii astia.... despre binele pe care l-au adus sau raul pe care l-au adus! Candideaza o femeie fara vre-o culoare politica Mariana Ciobanu, candideaza Madalin Voicu, candideaza cei care au fost si pana acum.....ce au ei si vrei si tu????

CAT MAI MULT CICALACA CICHICEA....





Acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare! Sau te simti cu musca pe caciula???

14 comentarii:

Anonim spunea...

Cat pesimism! Am auzit ca se face telegondola intre Russe si Giurgiu, asta o sa salveze turma. Argumentul autoritatilor d la Russe a fost - fluidizarea traficului... Tichia de margaritar.

GIURGIU spunea...

Pai...pesimismul asta... este defapt realitatea! Daca ai citi postarile de pe acest blog ai sa vezi ca eu fac tot posibilul sa scot la iveala frumosul si famecul acestui oras, minunatia unor oameni, si cretinismult si incultura celor care conduc acest oras si a celor ce-i aproba si-i aplauda!!!
E un fel de educatia neconventionala, si informare indirecta a realitatii socio-culurale!

Cat despre telecabina de 8mil de euro ce porneste de la strandul orasului Giurgiu si ajunge in Parcul Tineretului in Russe, ce va fi construita pana in 2013, nu pot spune decat ca mi-e scarba , asa cum imi este scarba de orice program contractat de giurgiuveni cu UE, din care cauta sa fure, sa pacaleasca, sa talhareasca!(ex: Lic. Ion Maiorescu, primeste pt un proiect de protectia ediului 150.00 euro, si va planta 30 de arbori, dar va plimba copii de jekeri prin Europa - parerea mea... este ca ar trebui sa luam atitudine...dar cu cine sa vorbesti???)


Fratilor, ganditi-va ca maine totul poate fi mai bine sau mai rau! Mai bine pentru toti inseamna bine si pentru tine.... mai bine numai pentru tine....ce inseamna?

Anonim spunea...

Giurgiu... murdarirea e buna :D Asa poate incepe o reclama pentru orasul nostru. O reclama in care nu ne mai ferim de toate mizeriile care se intampla in oras, ci le acceptam ca ceva pozitiv, din care putem invata ceva. De exemplu: invatam ca Ruse e de 10 ori mai frumos sau descoperim visul nostru de-o viata este emigrarea. Hai sa nu ne mai plangem de starea orasului ca nu ajungem nicaieri :) pana la urma, e un orasel curat unde chiar merita sa-ti petreci cateva ore din viata :D Am tot citit acest blog de cand s-a infiintat si se pare ca verdictul il dau chiar cititorii. Va rog sa-mi spuneti daca aveti alta parere!

GIURGIU spunea...

Postarea asta se dorea a fi o instigare la a pune saua pe neuroni si a merge calare la votare lamurit si stiind ca defapt in Giurgiu s-au facut enorm de putine lucruri pentru oameni si pentru mediul in care traiesc, si ca defapt oamenii se multumesc cu putin pentru ca nu au termen de comapratie! Oricine ar fi facut ce s-a facut in Giurgiu pana acum.... ce-i drept nu prea si d eunde alege...caci parca totusi sunt mafioti(metaforic vorbind, desigur).
Asadar....Laur, cu toate ca am mai vorbit despre comentariile deschise, adica genul de comentariu care da sansa si altcuiva sa-si expuna opinia, tot nu mi se pare ca ai reusit, in sesul ca ai pus un mare punct, Giurgiu = Muradarie (get over it) si vezi-ti de treaba! si ce-i drept.... poate asa ar trebui!
Dar sper eu ca ... mini oglinda asta a orasului, nu a aratat numai murdaria!

Anonim spunea...

Sincer..mie imi place tonul pesimist,ironic in care se vb despre oras pe blogul asta. Din proprie exp, laudele si vb buna au prea putine finalitati (sau pers care le primesc tb sa fie mult prea finute sa nu se culce pe o ureche)...eu una, am ramas socata de poza cu cinema-ul portocaliu mai mult decat de pozele cu "Iarna pe ulita" la...Giurgiu, oricat de frumoase erau ele. Ca sa creasca orasul si ca sa pastram ce a mai ramas frumos din el, tb ca cineva sa traga un semnal de alarma.

GIURGIU spunea...

si cu semnalele astea....! ii doare fix in cur p-aia care ar trebui sa le auda! Eu sper sa va ating pe voi, (fara a avea pretentia sa iesiti in strada......mereu :) ) macar sa stiti care sunt valorile orasului, si ca defapt cultura in acest oras... este complet neglijata de niste inculti burtosi!(metaforic iarasi) si...MERITA SA INCERCI SA FACI UN BINE CHIAR DACA NU TE AFECTEAZA PE TINE DIRECT !!!
uuuuuuuu...ce-am zis....!cine naiba se mai gandeste la binele comun???

Anonim spunea...

la cunostintele si interesul pentru domeniu pe care le ai, e pacat sa nu oficializezi cumva semnalele...nu are ce sa strice,chiar daca vor ajunge hartie de foc in vila cuiva.

GIURGIU spunea...

Am incercat...la nivel local :
http://giurgiuro.blogspot.com/2008/05/sincer-nu-va-putem-ajuta.html

O sa mai incerc! cat ma mai tin nervii si cat oi mai avea si eu disponibilitate ! Altfel...o sa ma intorc la manifestul urban.... si cine intelege bine, ci nu.... scoala masii!

Anonim spunea...

"Daca ai citi postarile de pe acest blog ai sa vezi ca eu fac tot posibilul sa scot la iveala frumosul si..."
Take it easy, le-am citit, mi-am dat seama care snt intentiile tale.

GIURGIU spunea...

ti-ai dat seama de intentii dar....nu prea mi-a iesit finalul, inseamna!

Radu Oltean spunea...

o sa fac o postare despre cetatea Giurgiu, la un moment dat. As vrea ca in completare sa folosesc integral acest articol, daca se poate. E esenta a ce se intampla in Giurgiu...
Iti doresc mai multa putere sa te lupti, macar prin scris.
Ai legaturi cu ONG-urile de patrimoniu din Buc si din tara? Daca nu ar trebui. La Sighisoara e un baiat, sas, foarte razboinic cu mitocania edililor. II da in judecata, face iures si ii mai iese ceva. Si sa stii ca aia din Sighi. sunt nasoi ca si cei giurgiuveni.

GIURGIU spunea...

as vrea sa ma pui in contact cumva cu tipul de care imi vorbest, eu am ceva sprijin, dar cu datul injudecat mi-e teama, pentru ca eu in spun ca Giurgiu e condus de mafioti, nu mint, si am fost..."avertizat" deja! iti dai seama ce se poate intampla daca intentez proces! Vreau sa vina direct de sus, si sa nu mai poata schimba nimic!(:P si nu stiu cum)
Poate ma invata tipul de care spui, eu am intrare la cativa insi dar... momentan intocmesc documentatia pentru a dovedi distrugerea monumentelor, si unele pentru clasarea de noi monumente si trecerea lor sub administrarea unui ONG! exemplu... "Complexul Vulcanii Noroiosi" administrati de un domn foarte bine intentionat, care a facut bani putini, dar a ajutat zona enorm, a protejat monumentele naturii din zona si chiar mai mutl a selectat clientela...astfele ca multi idioti au disparut! cam...asta este visul meu! :)
Poti folosi ce vrei tu de pe blog, si oricine poate face asta, atata timp cat nu este in scop comercial, si se specifica sursa!

Anonim spunea...

Pot să spun că urmăresc de ceva vreme acest blog şi sincer admir munca depusă. Ceva inedit, făcut cu patimă pentru Giurgiu. Şi într-un mod aş îndrăzni să îl numesc profesionalist.
Referitor la promovarea "şchioapă" de care, să fim sincer, nu doar Giurgiu beneficiază (cam la fel se întâmplă în majoritatea oraşelor [municipiilor] mici, aş dori să aduc câteva (umile) completări:

Referitor la 1) Există vederi cu Giurgiu însă pozele sunt învechite; am văzut în urmă cu puţin timp şi chiar deţin câteva. Oficiul Poştal (2 oare?!) de pe Bucureşti.

2) A apărut ÎN SFÂRŞIT o hartă a municipiului Giurgiu, care poate (putea) fi procurată de la chioşcul de ziare din Piaţă (cel particular). O să mă interesez chiar mâine, şi, dacă se mai găseşte am să îţi procur una, asta doar dacă nu o ai sau nu ştiai de existenţa sa.

3) Sunt fericitul posesor al unui album foto intitulat Municipiul Giurgiu - România - Europa - 2008, dar care din păcate nu poate fi procurat din librării sau alte locuri de desfacere. Şi Giurgiu CHIAR ARE ce arăta!
De asemenea a apărut şi un DVD (probabil ai auzit de el/l-ai vizionat): "Giurgiu - pasărea Phoenix a Dunării". Sper să fie un început bun pentru "ieşirea în lume" a Giurgiului.

PS: Regret enorm faptul că cea mai importantă librărie din judeţ, celebra "Casă a Cărţii" a fost desfiinţată; era efectiv o plăcere să "bănănăi" pe-acolo.
Deplâng de asemenea faptul că spunem (sau ne este impus) un NU culturalizării, educaţiei şi informării şi un DA gâfâit sediilor de bancă, farmaciilor, şi, mai nou... "cazinourilor" (cu ghilimelele de rigoare, evident).

Cu respect, un giurgiuvean (născut, crescut, plecat şi... "repatriat" la timp).

GIURGIU spunea...

Da! cunosc vederile
invechite realizate la sarbatorirea a 600 de ani de la atestarea documentara a orasului Giurgiu, si harta realizata pe bani grei anul trecut ( greoaie, deloc interactiva si... nu ofera informatii mai mult decat de orientare)eu unul cred ca suntem intr-o vreme in care informatia abunda si asa ar trebui sa se intample si pe o amarata de harta - sigura - cu Giurgiu.

Am vazut si DVD-ul. Vai.... ce sa spun de acest dvd!? in afara de agasantul ton comunist al "arlechinului" si textul evident neorientat catre a atrage auditoriu, imaginea este buna, montajul e.... ok, iar informatia este corecta (cu mici exceptii) si abunda, asa cum ar trebui! L-as proiecta pe un calcan in Giurgiu, intr-o zi de vara! (ca idee, ca se poate si fara "caravana lui axinte" si tot circul lui de curve si cocalari parveniti)

Va multumesc pentru sprijinul moral, inseamna mult. INtr-adevar sunt multe orase aflate in aceeasi situatie cu cea a orasului nostru drag, asta nu inseamna ca trebuiesc tratate la fel! La Giurgiu sirenele prostiei au ragusit de atata rasunat si nici macar nu se mai aud!
Dan Helciug si prietenii lui din Giurgiu(Emil si Vali) ce formeaza trupa Spitalul de Urgenta.. au fos inspirati de giurgiuveni cand au compus melodia cu versurile "daca ar durea prostia, s-ar urla in Romania!"
Asta apropo ca putem aborda in varii forme, iar Giurgiu are un potential cu totul deosebit!Bagajul istoric este fabulos, credeti-ma, scriu de 2 ani pe blog despre acesta si sigur as putea sa continui in 3 ani lejer!

Nu stiu ce sa zic despre abordarea mea profesionala, incerc sa arat ca vorbesc serios si am argumente cand trebuie, si... glumesc si vorbesc "prostii" cand... vreau sa mai vorbesc cu cititorii.
Profesionist cand vine vorba de ahitectura peisajului (planificare teritoriala-urbanism-estetica) si sociologie urbana in mica masura!

Acum, despre aceste materialele a caror lipsa o deplang, trebuie sa spun ca ele atesta prezenta culturala a identitatii locale giurgiuvene (care nu este) iar prezenta acestui blog, este martorul fricii disparitiei pe vechi a unui spirit si identitati locale , sa zicem din trecut(desi este putin incorect) si nevoia de a o pastra, si a o reintegra in balaceala asta de'a giurgiuveanul.
Romanii nu situ ce inseamna sa fie romani, iar sudistii cu atat mai putin. Un ardelean stie ca e ardelean ca si un buzoian, iar identitatea sa locala, apartenenta la acel loc face sa se raporteze altfel la acesta! Pai Giurgiu, nu este asociat nu... nimic bun, de multe ori!(in fata propriilor cetateni) sau daca este asociat, ei se refera la parcul Mihai Viteazu, carciuma de la colt si Interex. Sa fim seriosi... in primaria aia nu exista specialisti in peisaj urban sau in sociologie urbana, nu mai vorbesc de marketing municipal, chestiuni care dor, se vad, si se vor vedea zeci daca nu sute de ani de aici in colo!

Inca o data, pentru ca stiu ca ma citesc si "prietenii" din primarie...HAI CU TELEGONDOLA !

te mai astept cu comentarii - Vorpal!~

Related Posts with Thumbnails