vineri, 3 octombrie 2008

Avem ceva de discutat !

Sper sa nu va amiteasca de vre-un moment neplacut titlul meu ! Daca nu a facut-o inca, o va face in urmatoarele momente, doar ca intr-o nuanta mai amuzanta!poate...

Bai neneeee! ceva putred miroase in Giurgiu, si nu! nu este carciuma de la Turn sau din Alei ...iar in nici un caz... nu sunt adevaratii de la Comisia pt cultura...!! Ce-o fi?

Miroase a ....NU STIU !

Cine are in grija, raspunde, si este responsabil de cainii comunitari, din orasul resedinta de judet GIURGIU ???
Nu stiu ! zice o tanti la capatul celalalt al telefonului ! Cum adica... nu stiti, trebuie sa fie cineva!

-Nu domnule... sunteti a enjpeamia persoana care intreaba si va spun si dvs. cum le-am spus si celorlalti ca: nu......se.......stie.....! Probabil ca nu exista o comisie inca!

Aaaaa! nu exista o comisie! Da!

Poate ati observat si voi ca.... parca peste noapte s-a inmultit simtitor numarul animalelor fara stapan din orasul Giurgiu!chiar daca nu sunteti din oras...eu cred ca se aude si la Bucuresti, la naiba...poate si in Brasov, de ce nu Iasi!?
Si ca sa nu fiu acuzat ca "latru unde nu trebuie": tin bine minte ca am fost acum un an la un miting in plina strada in Gr. in care se milita pt. drepturile acestor sarmane animale!
Drept sa va spun... eu cam picasem aiurea...nu stiam care e treaba, imi placea sa stau in fata primariei si sa strig "la don' primar" ! Saracu primaru' ce vina are el ?acum, pe bune,ce poate el sa faca, fara organismele competente?

Da...gurile rele...."imprastie" vorba, cum ca mancarea cainilor de la hingherie...se opreste la crescatoria lu' don' primar ...(aia de pe drumul national 5B...dupa Padurea Balanoaia). Asa zice lumea, na! Ce sa le faci!
Da chiarca...! eu tot am fost pe la higherie, mai o poza ..mai un peste, dar de mult nu am mai auzit caini pe acolo!saracii paznici stau inauntru de teama cainilor de afara!

Poate..totusi ar trebui sa faca cineva ceva...si pentru acesti caini! Da cine?
Acum, cat se poate de serios, e trist, dar cainii ce rup acest oras in bucatele si, abuzeaza de idiotenia maselor infometate, indobitocite(si cand spun infometate ma refer la bani, desigur) si dezinformate, nu le pasa nici de oameni, nici de locuri de munca, nici de cultura si... cu atat mai putin de caini ! Asta pana cand o sa se pishe vre-o poatie pe mertzanu' lu' sefu' ...atunci poate mai punem cateva gogosi cu stricnina pe la coltul blocului...!!! Ca asa suntem si noi in IEUROPA ! Nu-i asa domnule... politician ce esti?

5 comentarii:

Anonim spunea...

Dificila rau ploblema pusa in discutie. Hai sa le propunem sa faca "Targul 4 labutze", targ special destinat utilizarii cainilor in scopuri practice. Facem si oferte pt. ciobani, iei 2 si primesti unu gratis! La astia la turme merge de minune ca au nevoie baietii de ajutoare. Sau, caini pt. nevazatori: le oferim materia prima, cu dresaju sa se decurce si singuri. Sau caini pt sapat la vie, ca deh... daca tot e asa de scumpa ziua la camp, cainele nostru nu are nevoie decat de mancare si un mic adapost. Mai putem sa-i ducem la puscarie sa le tina companie detinutilor... dar s-ar putea sa nu fie o idee prea buna :|. Dah... mai putem sa-i folosim ca motoare de barca... tre doar sa le aratam ceva mancare si or sa dea din coada ca nebunii. In orice caz, cred ca-i deranjeaza si pe ei sa fie in situatie de somaj si sunt animale care chiar pot fi folosite in multe scopuri, nu doar mangaiat si plimbat.

GIURGIU spunea...

Bai lasand gluma un pic mai acana, faza cu animalele de companie in puscarii chiar a dat rezultate! Poti vorbi mai mult despre asta cu psihologul de garda :), dar am vazut si eu cateva chestii, chiar a fost un documentar la Tv care avea ca subiect tocmai responsabilizarea detinutilor .(bine... doar o categorie de detinuti)

E as organiza, pe bune, dar e nevoie de o echipa dedicata, iar asta e greu de gasit prin zona asta! Prin nord...poate!

Si cu sapatul la vie, ce sa zic mai Laur... si pe mine m-a bantuit cativa ani faza asta, o sa se duca si traditia asta!
Iarasi am cazut intr-o nota negativa!

altcineva??

Anonim spunea...

Eu st pentru orice initiaiva legata de cainii vagabonzi (spre binele lor, bineinteles).
Hai sa face o campanie. Hai sa o ajutam pe tanti aia care vrea sa faca ceva cu adapostu.
Da hai sa facem ceva!

GIURGIU spunea...

ok! eu am sa ma interesez de ce mai are nevoie tantica care a preluat higheria..adica ONG-ul care ar trebui sa se ocupe de problema cainilor comunitari, si ...va voi comunica, eventual am sa prezint si o solutie sau un plan de a rezolva aceasta problema ce ar putea deveni extrem de periculoasa mai ales pentru localnici dar si pentru caini!
In principiu stiu:

AVEM NEVOIE DE VOLUNTARI PE CARE NE PUTEM BAZA! (programul se va face si in functie de cunostintele si timpul voluntarilor)

AVEM NEVOIE DE CEL PUTIN UN MEDIC VETERINAR SI/SAU STUDENTI LA MEDICINA VETERINARA! (pt studenti... daca exista un grup numeros pot incheia un acord cu decanatul universitatii sau facultatii pentru ca activitatea sa reprezinte practica)


AVEM NEVOIE DE SPONSORIZARI(materiale sau banesti, sau prin orice mijloace considerati ca ati putea fi de folos)


Imediat ce reusesc sa stabilesc termenii ce vor duce la obiectivul nostru,( si anume stabilirea unui adevarat adapost pentru animalele fara stapan si ingrijirea acestora)am sa comunic pe acest site!



ADUCETI OAMENI!

Anonim spunea...

Spui in articol ca s-au inmultit animalele fara stapan.
Nu-i adevarat! In Giurgiu, tot ce misca are un stapan.Si sa stii ca si cainii aia sau inmultit cu aprobare, nu asa de capu lor. Sa nu crezi tu ca fac cainii ce vor in orasu asta.
Numai stapanu face ce vrea muschiu lui.
Si lasati cainii in pace, ca daca nu aveti aprobare sa-i luati dintre blocuri, o sa cumparati caini si o sa-i puneti la loc de unde ia-ti luat.
Nu va jucati cu stapanu!

Related Posts with Thumbnails