vineri, 11 iulie 2008

De ce pleaca tinerii din Giurgiu ?

Va propun o discutie pe tema migratiei in si din Giurgiu, in special a tinerilor.
astept parerile voastre, motivele sunt nenumarate, stiu, va propun totusi sa incercam sa vedem care sunt cele mai importante motive!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Mai bine zis (cred eu): de ce a ajuns sa fie normal sa pleci din Giurgiu? Eu unul asta vad! Cel putin in privinta tinerilor. In urma absolvirii liceului, tinerii isi indreapta atentia spre capitala, in parte pt. ca este centru universitar, dar si pt. multitudinea de optiuni prezente(divertisment, cultura, etc). Astfel, e greu sa traiesti din nou in Gr. fulltime dupa ce termini facultatea, pt ca deja te-ai obisnuit cu "libertatea" vietii de stundet. Pe de alta parte, daca nu poti sa ramai in Buc. nu este pt ca nu ai vrut... ci pt ca nu ai putut(conditii materiale, etc). Cred ca problema tre. mai bine abordata pe tipuri de tineri, sa vedem clar care sunt motivele in cazul fiecarui grup. Oricum, sentimentul dorintei de a-ti ajuta orasul sau a te implica... well, cred ca vizeaza in cazul giurgiuvenilor un diagnostic al unui comportament masochist... adica "n-ai cu cine ma... n-ai cu cine". Comportamentul tineretului dupa 2000 s-a schimbat destul de mult. Poate este si calitatea orasului de vina...

GIURGIU spunea...

pai calitatea orasului, zicese ca s-a imbunatatit! trebuie sa privim si de alta perspectiva! taranii vin la oras! ceva merge cat de cat bine, daca in Gr se cauta mana de lucru ieftina si necalificata, apar muncitorii doriti! exista si pierderi... pleaca majoritatea celor care vor mai mult de la viata lor1 da ce e mai mult si ce inseamna mai putin ...intr-un oras ca Gr., un oras fost agro-industrial????

Related Posts with Thumbnails